et kongeligt måltid

nytårsmenu take away Århus 2024

NYTÅR 2024 - EN ROYAL MIDDAG

INSTRUKTIONER

I skal blot bruge en ovn på 180c. Et skærebræt og en kniv samt skeer til at anrette med.

Minimal opvask så i kan hygge med hinanden.

OBS Alle tider er vejledende. Erfaringen siger at ovne varme forskelligt.

Vesterhavstorsk

Rimmet med røget islandsk salt og Isefjord-tang.

Syltede gule Samsøbeder og glaskål i dild og grønkålsolie.

Kold ”blanquette” creme på rygeost fra Løgimose og økologisk koldpresset citronolie fra ’De 5 Gårde".


Maltboller og kål’iaoli.

 

Tilberedning og anretning:

Varm maltbollerne ved 180c i 10-12 min. Anret den grønne kå'iaoli i en lille skål.

Tag en dyb tallerken. Læg "blanquette" creme i midten. Skær fisken sålede at der er fire skive til hver og læg dem ovenpå cremen. Placer herefter de gule beder og glaskåls "disks" skiftevis som et skakbræt ovenpå. Pynt med karse og dild og brug lagen fra de gulebeder og glaskålen som sauce.

Perlehøne fra Bretagne

Kartoffel”galette” med selleri og sprøde gemte majs med timian og tørrede morgenfruer.

Kraftig hønsesauce med kantareller flamberet i æblebrændevin fra Enghaven Djursland og æble syltede selleri tern.


Tilberedning og anretning:

Tag lågene af alle alubakker. Husk at tage bøtten med den sprøde gemte majs ud af bakken.

Varm nu bakken ved 180c i 12-15 min.

Placer det halve perlehønebryst til venstre på en flad tallerken og kartoffel"galletten" til højre. Rør rundt i saucen med en ske og fordel den ligelidt på tallerkener henover perlehøne. Drys den sprøde gemte majs henover kartoflen.

Velbekomme.

Nordjysk oksemørbrad

Cremede, saltbagte og sprøde øko jordskokker fra Søris, Nordsjælland.

Rødvinssauce med braiserede danske kalvekæber og gemte solbær.


Tilberedning og anretning:

Tag lågene af alle alubakker. Husk at tage bøtten med de sprøde jordskokker samt skovsyren ud af bakken.

Varm nu bakken ved 180c i 12-15 min.

Fordel jordskokkecreme på flade tallerkener lidt til højre fra midten. Læg nu den halve mørbradbøf til venstre for jordskokkecremen. Halver de saltbagte jordskokker og læg oven på cremen. Pynt med jordskokke chips og skovsyrer. Server saucen i en lille sauceskål/gryde.

Frangipane a la kransekage

Tærte med mazarinfyld og parfait a la creme Bavarois på Thise yoghurt og fløde.

Abrikoser i champagne og vanilje ”sauce” samt knuste ”guld” mandler.

 

Tilberedning og anretning:

Lun evt frangipane/tærter i ovnen ved 180c i 3-5 min. Sæt den til venstre på en tallerken.

Læg herefter abrikoserne ovenpå tærten. Tag parfaiten dirkete fra fryseren. og dyp den i varm vand således at den kan vendes ud til højre for tærten. Drys mandelkrokanten ovenpå. Brug evt lagen fra abrikoser som en lille sauce.

KONGELIGE APPETIZERS

FRA HELE RIGSFÆLLESSKABET

TIL KONGENS TALE


Grønlandske stenbiderrogn

Som dip i økologisk cremefraiche fra Thise

Hjemmelavede kartoffelchips med islandsk havsalt


Koldrøget færøsk laks

Vendt med rævesauce og peberod i små crustader


Kroket af dansk frilandsgris

Sauce tatar med østers


Gravad råvildt fra Marselisborg dyrehave

Arla Unikas gl. knas creme med urter på trøffelkiks


Tilberedning og anretning:

Tag låget af alubakken med kroketterne og varm dem i ovnen ved 180c i 8-10 min.

Imens kroketterne er i ovnen anrettes sauce tatar med østers i en lille dipskål.

Kartoffelchips og stenbiderdip ligeledes i skåle.

Den koldrøget laks fordeles i crustaderne (der er to til hver).

På trøffekiksen fordeles trøffelcremen på Gl. knas, grønkål og den gravad råvildt.


NATMAD - HOTDOG DER ER ET KONGEPAR VÆRDIG

Gourmet pølse i briochebrød

Bearnaisecreme, vores relish, ristede løg og karse


Tilberedning og anretning:

Pølser varmes 8-12 min ved 180c. Brødet blot 2-5 min. Anret tilbehør i skåle, så kan man selv samle sin hotdog.

MORGENPLATTE DAGEN DERPÅ

2 af vores populære rundstykker

Lun leverpostej med bacon

Vores rullepølse, ost og marmelade


Tilberedning og anretning:

Tænd ovnen på 180c. Varm boller og leverpostej 12-15 min. Så er der lige tid til en hurtigt bad i mens.

Anret på fællesfade.

ET ROYALT HAPPY-MEAL

En tre rettersmenu sammensat af Unicos daglige leders tre børn (prinsesse og prinser). Mathilde (10 år), Anton (16 år) og Max (14 år).


Mathildes snack-box

Crispy chicken slider

Majssnacks og sprøde mozzarella kugler

Snack gulerødder og agurk


Tilberedning og anretning:

Varm crsipy chicken ved 180c i ca. 8-10 min.

Mozeralle kugler og sliders ca. 3-5 min.

Anret i den medfølgende burgerbakker.


Antons hotdog

Gourmet pølse i brioche, Unico´s hjemmelavede ketchup og remoulade, agurkesalat og ristede løg(ringe).


Tilberedning og anretning:

Varm pølsen ved 180c i ca. 12-15 min.

Briochebrødet ca. 3-5 min.

Anret pølse og brød i den medfølgende pølsebakke. Tilbehøret ved siden af så de små selv kan samle.

 

Max's sunday-ice

Cookie”sandwich” med is fra Okkels Ismejeri og skumfiduser.

 

Tilberedning og anretning:

Der skal blot drysses skumfiduser på toppen.